Wachttijden (1 week)

Momenteel is onze wachttijd 1 week.

Mannensterilisatiepraktijk ‘de vasman’ bestaat dit jaar voor het 10e jaar. Tien jaar werkplezier, tien jaar ervaringen. Tien jaar ‘iets doen’ wat voorheen alleen in het ziekenhuis gedaan werd. Tien jaar ‘weten’ ook waarom mannen voor ons kiezen: voor hun sterilisatie in onze gespecialiseerde praktijk. Reden genoeg om nog eens naar ‘het waarom daarvan?’ te kijken.

Hoewel wij medisch inhoudelijk precies hetzelfde doen als in de 2e lijn zijn er natuurlijk ook verschillen met het ziekenhuis. Wat voor verschillen zijn dat?
  1. Wachttijd. Ziekenhuizen drukken hun wachttijd voor een vasectomie in maanden tot jaren uit. Wij doen dat in dagen tot weken. Bij ons is het vaak mogelijk om een afspraak binnen 1 week in te plannen. Hoe kan dat?
    Vorig jaar heb ik ervoor gekozen om mijn huisartsenwerkzaamheden zo goed als te staken. Dit geeft ruimte & tijd om me volledig op mijn werk als sterilisatie-arts te richten. Daarnaast versterkt uroloog Jaap Nienhuis sinds september het team en deze 2 factoren maken dat we het aantal sterilisatieplekken per maand flink hebben kunnen uitbreiden, tot maandelijks zo’n 80-100. Dit houdt de wachttijd kort. Uit ervaring weten we dat mannen, ‘wanneer de beslissing tot’ éénmaal genomen is, ook snel aan de beurt willen zijn. Deze beperkte wachttijd maakt dan ook dat mannen van ver weg uit Nederland naar ons toe komen. Ook daar zit dus een verschil met het ziekenhuis, dat vaak een meer regionale cliëntèle heeft.
  2. Ervaring & expertise. Jaap Nienhuis heeft 40 jaar urologische ervaring en zelf steriliseer ik ruim 30 jaar. Duizenden mannen zijn er door ons behandeld, iedere keer weer op dezelfde beproefde manier. Onze ervaring op dit terrein zal dus groter zijn dan in een gemiddeld ziekenhuis. Ook onze vaste verpleegkundigen Monique en Rini zijn door de wol geverfd. Onze ‘ervaren handen’ wegen op tegen soms meer dan een uur reistijd.
  3. Werkplezier. Het opzetten en starten van een eigen sterilisatiepraktijk in 2015 was mijn eigen keuze en beslissing. Veel meer werkplezier beleef ik hier dan in een huisartsenpraktijk en dit leidt ertoe dat ik verdere keuzes maak (uitbreiding van de praktijk ?) zoals ik ze maak. Soms is dat plezier voelbaar voor degene die gesteriliseerd wordt, ‘wanneer na afloop wordt gezegd dat het eigenlijk best wel gezellig was!’ Een groter compliment dan dat bestaat gewoonweg niet! Dit was toch die behandeling waarvoor bij mannen zo’n angst bestaat?
  4. Transparantie. Vooraf is bij ons duidelijk wie de behandelaar is en ook wat de kosten zijn. U komt niet voor ‘verrassingen’ te staan.
  5. Korte lijnen. Sinds kort doet mijn zus Anneke de planning en communicatie ‘vooraf’. Dagelijks beantwoordt zij mails. Korte lijnen en het ‘boter bij de vis principe’ spreken ons aan. Keuzemenu’s,  ellenlang wachten aan de telefoon of nooit teruggebeld worden, zijn niet ons ding….
  6. Persoonlijke aandacht. Deze is vooral van belang voor die mannen die een sterilisatie boven gemiddeld spannend vinden of daar angst voor hebben. Ook zij zijn bij ons welkom en worden in hun angst door ons begeleid.
Naast verschillen zijn er ook overeenkomsten: bij aanvullende verzekering voor sterilisatie vergoedt uw zorgverzekeraar gewoon, óók wanneer de behandeling door ‘de vasman’ wordt uitgevoerd. 

U bent welkom bij ons op korte, maar ook op de langere termijn.