Vergoeding

wordt de sterilisatie vergoed door de zorgverzekeraar?

De kosten voor een vasectomie vallen buiten de basisverzekering. Dit betekent dat u deze kosten zelf moet betalen en ook dat deze helemaal los staan van uw jaarlijkse eigen risico.

Wel is het bij de meeste zorgverzekeraars mogelijk om een aanvullende verzekering af te sluiten voor uw sterilisatie. Dan worden deze kosten wel vergoed, geheel of gedeeltelijk. Dit laatste is afhankelijk van bij welke zorgverzekeraar u uw aanvullende verzekering afsluit. Zo heeft bijvoorbeeld VGZ een aanvullend pakket welke het volledige bedrag vergoedt, dekken CZ en Zilveren Kruis maximaal € 400,-, Menzis maximaal € 300,- en is het bijvoorbeeld bij zorgverzekeraar DSW helemaal niet mogelijk om u voor een sterilisatie te verzekeren.

Lees verder

is het verstandig om je aanvullend voor een sterilisatie te verzekeren?

Onze ervaring is dat het merendeel van de mannen zich niet verzekerd heeft voor deze ingreep. Of dit ook voor u de beste keuze is, hangt samen met de zorgkosten die u in het nieuwe jaar verwacht te gaan hebben.

Zorgverzekeraars ‘verkopen’ vaak aanvullende polissen / pakketten waarin u zich o.a. voor ‘vasectomie’ kunt verzekeren, samen met nog andere behandelingen, bijv. fysiotherapie. Voor mannen die veel sporten, en verwachten de fysiotherapeut te (gaan) bezoeken, kan het dan financieel aantrekkelijk zijn om zo’n aanvullend pakket af te sluiten. Pas als de hoogte van de te betalen pakketpremie lager uitkomt dan uw daadwerkelijk geschatte ziektekosten, wordt een aanvullende verzekering voor u interessant.

Kortom: individueel en per zorgverzekeraar zijn er grote verschillen. Hierdoor kan het lonend zijn om vooraf uit te zoeken of en welke aanvullende verzekering voor u een goede optie is.

Lees verder

hoe verloopt de betaling bij een aanvullende verzekering?

Aansluitend aan de sterilisatie rekent u direct de kosten bij ons af en krijgt u een factuur hiervan mee. Deze dient u vervolgens zelf in bij uw zorgverzekeraar voor declaratie.

wordt mijn behandeling vergoed?

De kosten van een sterilisatie van de man kunnen mogelijk geheel of gedeeltelijk worden vergoed. Bent u niet zeker? Wij hebben informatie van de meest voorkomende zorgverzekeraars op een rij gezet via onderstaande links. Zo kunt u direct bij uw eigen zorgverzekeraar zien of u voor een sterilisatie verzekerd bent of niet.

CZ: https://www.cz.nl/vergoedingen/sterilisatie
VGZ: https://www.vgz.nl/vergoedingen/sterilisatie
of kijk op Zorgwijzer voor info over alle verzekeraars: https://www.zorgwijzer.nl/vergoeding/sterilisatie

of neem contact met ons op:
+31 (0)6 5311 6763
info@devasman.nl

behandeling buiten het ziekenhuis door een gespecialiseerd vast behandelteam

veel ervaring

persoonlijke aandacht en begeleiding bij angst

de mogelijkheid buiten kantoortijd behandeld te worden

lagere kosten

korte lijnen

contract met zorgverzekeraar: vergoeding van kosten als u voor vasectomie aanvullend verzekerd bent.

We verwelkomen u graag op één van onze locaties, Wijk & Aalburg of Eindhoven.

Een goed woordje

Zoals de meeste mannen was ik erg zenuwachtig, door dit team specialisten is dit zeker niet nodig, vakmensen met een duidelijke uitleg!  De extra begeleiding en hulp deed wonderen; geen paniek en amper pijn gehad tijdens de ingreep en erna ook niet.

Lees verder

Na lange twijfel toch besloten om een sterrilisatie te laten doen. Intakegesprek in de praktijk gaf gelijk vertrouwen.

Lees verder

Het ertegenop kijken was wel even een dingetje.
Maar het viel heel erg mee dus, de begeleiding en uitleg, zowel van te voren als tijdens het gebeuren is perfect en duidelijk.
Ben heel erg blij dit gedaan te hebben bij de Vasman.

Lees verder