Kosten sterilisatie en vergoeding

De vasman

Sterilisatie bij de man

€490,-

All-in:
✔ Intake
✔ (Angst)begeleiding
✔ Zaadcontrole

Neem contact op

Gedeeltelijk vergoed

Sommige verzekeraars vergoeden een deel, of maximaal €300,-

✔ Bel uw zorgverzekeraar
✔ Maak een afspraak bij de vasman
✔ Stuur de factuur naar uw zorgverzekering

Volledig vergoed

Ben je aanvullend verzekerd? Dan is de kan groot dat u de volledige ingreep vergoed krijgt.

✔ Bel uw zorgverzekeraar
✔ Maak een afspraak bij de vasman
✔ Stuur de factuur naar uw zorgverzekering

wat kost een sterilisatie van de man (vasectomie)?

De bekostigingsstructuur van behandelingen in het ziekenhuis is heel anders dan die in de huisartsenzorg. Dit maakt dat je voor een sterilisatie in het ziekenhuis meestal duidelijk meer betaalt dan wanneer ‘de vasman’ dit doet. ‘De vasman’ valt namelijk onder gespecialiseerde huisartsenzorg. Hiernaast bestaan tussen ziekenhuizen onderling  soms ook nog forse tariefverschillen voor een vasectomie en is het vaker lastig om precies inzichtelijk te krijgen wat uiteindelijk de totale behandeling gaat kosten.

De kosten van een sterilisatie bij ‘de vasman’ zijn: € 490,-
Hierbij zijn inbegrepen:
– een eventueel kennismakingsgesprek
– vooronderzoek van de balzak
– de sterilisatie zelf
– wondpleisters voor thuis
– nazorg: telefonisch contact bij vragen en / of controle indien nodig
– spermacontrole na 3 maanden + berichtgeving over de uitslag.

Na afloop van de sterilisatie vindt betaling plaats. In Udenhout is er de mogelijkheid te pinnen; in Eindhoven kan alleen contant betaald worden.

Lees verder

vergoeding en verzekering van een sterilisatie / vasectomie

De kosten van een sterilisatie vallen buiten de basisverzekering. Dit betekent dat u deze kosten zelf betaalt; hierdoor hebben ze ook géén invloed op het eigen risico.
Het is wel mogelijk om je voor een sterilisatie aanvullend te verzekeren. Meestal wordt de behandeling volledig vergoed.
De hoogte van de vergoeding is echter afhankelijk van het bedrag dat hiervoor in uw aanvullende pakket staat afgesproken. Dit kan per verzekeraar en per pakket verschillend zijn. Dus informeert u vooraf hoe dit in uw geval geregeld is. Er zijn verzekeraars die bijvoorbeeld nooit meer dan € 300,- voor een sterilisatie vergoeden.

Het volgende is van belang wanneer u voor een sterilisatie aanvullend verzekerd bent:
In Nederland is het wettelijk zo geregeld dat, wanneer een zorgaanbieder (lees: ‘de vasman’) een contract heeft met een zorgverzekeraar, u als aanvullend verzekerde de kosten van de sterilisatie altijd vergoed krijgt. Oók dus in het geval wanneer u bij een andere zorgverzekeraar dan VGZ verzekerd bent.
In de praktijk betekent dit dat u na afloop van de behandeling uw factuur bij de zorgverzekeraar kunt indienen, waarna deze de kosten aan u vergoedt.
Als gespecialiseerde praktijk op het gebied van ‘vasectomie’ hebben wij een contract met de zorgverzekeraar (VGZ). Dit in het kader van ‘Zorgvernieuwing huisartsenzorg’ en bedoeld om relatief eenvoudige behandelingen vanuit het ziekenhuis te verplaatsen naar de beter toegankelijke huisarts.

Wat zijn hiervan de directe voordelen voor u?
– korte lijnen, ‘direct de dokter aan de lijn’, geen administratieve rompslomp
– veel flexibiliteit, desgewenst behandeling buiten kantoortijden mogelijk (’s avonds of op zaterdag)
– geen wachtlijstproblematiek, snel aan de beurt indien gewenst
– u weet wie de behandeling uitvoert; wij zijn een vast behandelteam:
Jurriën Wind & Monique Jacobs
– een meer persoonlijke sfeer en benadering
– lagere kosten dan in het ziekenhuis.

Helaas is het zo dat niet alle zorgverzekeraars op de hoogte zijn van het bestaan van onze gespecialiseerde sterilisatiepraktijk. Hoewel wij ons hiervoor inzetten, blijken deze soms ook niet geïnformeerd te zijn over ons ‘Zorgvernieuwingscontract’ met zorgverzekeraar VGZ: het contract is simpelweg ‘te nieuw’, nog te onbekend in verzekeringsland. Zo passen wij bijvoorbeeld ook nog niet in hun systeem van wachtlijstbemiddeling…..
Hierdoor kan het gebeuren dat als u als verzekerde andere informatie krijgt van uw zorgverzekeraar dan u hier nu op onze website leest. Oftewel: dat u van uw verzekeraar te horen krijgt ‘dat de kosten niet worden vergoed wanneer u door ons gesteriliseerd wordt’. Mocht u hiermee te maken krijgen of hierover vragen hebben, zoek gerust even met ons contact. Eén simpel telefoontje van onze kant maakt veel duidelijk en vergoeding mogelijk.

Lees verder