het behandelteam van ‘de vasman’

Jurriën Wind, huisarts
“Als huisarts met voorliefde voor het vak ‘urologie’ heb ik me gespecialiseerd in ‘vasectomie’ (=sterilisatie van de man). Ik voer de ingreep inmiddels al meer dan 30 jaar uit en heb zo al meer dan 4500 mannen behandeld. Via ‘de vasman’ bieden we korte lijnen, kleinschaligheid, extra aandacht en service, waarvan we weten dat deze door mannen zeer gewaardeerd worden.

Ik vind het prettig om met mijn handen bezig te zijn. Chirurgie is een dankbaar onderdeel van mijn vak en sterilisatie is een ingreep die uitstekend in de eerstelijns gezondheidszorg past. Mannen zijn over het algemeen zeer enthousiast wanneer blijkt dat een sterilisatie door mij als huisarts kan worden verricht. Door jarenlange ervaring weet ik dat een kennismakingsgesprek met uitleg over de ingreep kan leiden tot meer vertrouwen en minder nervositeit vooraf. Ondertussen hebben we ook veel ervaring met de ‘one stop shop’ en weten we dat deze wijze van behandelen niet ten koste van de kwaliteit gaat.

Vanwege de frequente vraag naar vasectomie ben ik in 2015 mijn eigen Mannen Sterilisatiepraktijk gestart en ben ik gestopt met het opleiden van huisartsen in deze ingreep. Hiernaast werk ik met veel plezier als waarnemend huisarts.”

Jaap Nienhuis, uroloog
“Tijdens mijn specialisatie ben ik opgeleid tot uroloog in de volle breedte. Ik heb bijna 40 jaar, tot mijn pensioen, gewerkt in het Ikazia-ziekenhuis te Rotterdam. Vroeger was Jurriën Wind, nu ‘de vasman’, assistent-arts daar.
Ik vind dat je altijd bereid moet zijn (oud)leerlingen met raad en daad bij te staan. Jurriën vroeg ‘of ik hem wilde helpen in de sterilisatiepraktijk in Udenhout vanwege toename van de werkzaamheden?’ Na kennismaking met het gehele team – ook Monique en Rini – leek mij dit leuk om te doen en heb ik dit aanvaard.
Ik haal er veel voldoening uit om samen met het gehele team een patiënt/cliënt zijn of haar probleem aan te pakken en de juiste behandeling te geven. Een behandeling die persoonlijk het beste past met aandacht voor de mens als geheel waarbij ik ernaar streef om de best mogelijke zorg te leveren.”

Monique Jacobs, verpleegkundige
“Ik ben gespecialiseerd verpleegkundige, onder andere in het assisteren bij ingrepen op de hartcatheterisatiekamer. Door mijn jarenlange ervaring als verpleegkundige weet ik hoe het is om een onderzoek of behandeling te ondergaan. Ik zal u dan ook volledig begeleiden bij de behandeling. ‘De vasman’ biedt u een ontspannen, rustige omgeving waarin aandacht en professionaliteit centraal staan.”

‘De vasman’ kent twee locaties: Udenhout (gemeente Tilburg) en Eindhoven. Wekelijks steriliseren wij meerdere mannen, elke keer weer met evenveel nauwkeurigheid en enthousiasme. Onze benadering is persoonlijk, zonder tijdsdruk en er is veel flexibiliteit. U heeft inspraak in wanneer de ingreep plaatsvindt. Desgewenst kunt u buiten kantoortijden gesteriliseerd worden zodat u geen vrij hoeft te nemen. Veel mannen spreekt deze manier van steriliseren aan; buiten het ziekenhuis op een kleinschalige maar deskundige manier.

Bij afwezigheid van Monique treft u Rini in de praktijk.

Rini van den Bos, verpleegkundige
“Ruim 40 jaar heb ik als gespecialiseerd verpleegkundige op verschillende afdelingen in het ziekenhuis gewerkt. Die ervaring maakt dat ik altijd naar de mens achter de patiënt/cliënt kijk. Ik vind het heerlijk om in een klein team te werken, waar de persoonlijke aandacht centraal staat.”

Anneke Wind, praktijkondersteuner
Sinds kort bij De Vasman. Als dochter van een huisarts heb ik een link met de medische wereld; ik hielp mijn vader al jong in de praktijk. Dus toen mijn broer me vroeg om voor hem te komen werken, zei ik graag ja. Ik beman de telefoon, doe de planning en help bij de administratie. Daarnaast blijf ik ook mijn werk als vertaler doen, dus mocht er iemand bellen die geen Nederlands spreekt, dan sta ik hem ook graag in het Engels te woord.