Toekomstmuziek

Recentelijk ben ik 60 geworden en, normaal gesproken, ga ik dus de komende 10 jaar ergens met pensioen.

Recentelijk ben ik 60 geworden en, normaal gesproken, ga ik dus de komende 10 jaar ergens met pensioen. Voorlopig denk ik daar echter nog in het geheel niet aan: veel te veel plezier beleef ik momenteel aan het werken in mijn sterilisatiepraktijk en het verder uitbouwen daarvan.
Dat is namelijk ‘de toekomstmuziek’ waarover dit nieuwsitem gaat.

Al zo’n 20 jaar zet ik me in voor substitutie: het verplaatsen van zorg uit het ziekenhuis naar de 1e lijn. ‘De vasman’ toont aan dat dit veilig en kwalitatief verantwoord kan. Er is grote klant-tevredenheid, wachttijden zijn kort en kosten gemiddeld lager dan in het ziekenhuis. 

Recentelijk is uroloog Jaap Nienhuis het behandelteam komen versterken, wordt Stefan Leus als sterilisatie-arts opgeleid en komt mijn eigen zus, Anneke Wind, mij administratief ondersteunen.
Dit alles maakt dat ik mijn handen & hoofd iets meer vrij heb om na te denken hoe die muziek in / van de toekomst mag (gaan) klinken.

Om mij heen, in de media en in vaktijdschriften, bereiken mij signalen dat er in toenemende mate keuzes in de zorg gemaakt zullen moeten gaan worden. Zo ook voor de vasectomie. 
Grote ziekenhuizen hanteren lange wachttijden (meer dan 1 jaar, ETZ / Tilburg) of zijn gestopt met deze behandeling (Isala / Zwolle). Mannen uit Zuid Nederland weten dan de weg naar onze praktijken in Udenhout (Tilburg) en Eindhoven als alternatief te vinden, maar hoe zit het met die mannen die niet in onze buurt wonen? Waar kunnen die dan terecht? En wanneer?

Praktijkuitbreiding zou voor die mannen een oplossing kunnen zijn en dat is voor mij op dit moment ‘mijn toekomstmuziek’. Stilletjes droom ik van een derde vestiging bijvoorbeeld in de regio Arnhem – Nijmegen. Maar op een andere plek zou ook kunnen natuurlijk. 
Een advertentie, vorig jaar in een aantal medische vakbladen geplaatst, heeft nog niet het gewenste resultaat naar een 2e gemotiveerde sterilisatie-arts opgeleverd. 
Mogelijk brengt dit nieuwsbericht mij met een toekomstige collega in contact.    

Kleine jongens worden groot….

Wachttijden (1 week)