Onze website gebruikt cookies om de gebruikerservaring te verbeteren.
Cookies accepteren
Direct informatie of een afspraak:
+31 (0)6 5311 6763

Het behandelteam van de vasman

 
 
Jurriën Wind, huisarts 
“Als huisarts met voorliefde voor het vak ‘urologie’ heb ik me gespecialiseerd in ‘vasectomie’ (=sterilisatie van de man). Ik voer de ingreep inmiddels al meer dan 25 jaar uit en heb zo al meer dan 1500 mannen behandeld. Via ‘de vasman’ bieden we korte lijnen, kleinschaligheid, extra aandacht en service, waarvan we weten dat deze door mannen zeer gewaardeerd worden. We plooien ons naar de man en bieden daardoor meer.”
 
Marion den Ouden, verpleegkundige 
“Als verpleegkundige heb ik ruime werkervaring in het ziekenhuis, psychiatrie en huisartsenzorg. Het assisteren en servicegericht werken bij het steriliseren van mannen geeft veel voldoening. U mag vertrouwen op mijn rust, aandacht en deskundigheid.”
 


Ik vind het prettig om met mijn handen bezig te zijn. Chirurgie is een dankbaar onderdeel van mijn vak en sterilisatie is een ingreep die uitstekend in de eerstelijns gezondheidszorg past. Mannen zijn over het algemeen zeer enthousiast wanneer blijkt dat een sterilisatie door mij als huisarts kan worden verricht. Door jarenlange ervaring weet ik dat een kennismakingsgesprek met uitleg over de ingreep leidt tot meer vertrouwen en minder nervositeit vooraf. U weet wie de dokter is die u behandelt en u hebt alle vragen – die u wilde stellen – kunnen stellen. Dit komt de kwaliteit van de behandeling ten goede.
Vanwege de frequente vraag naar vasectomie ben ik in 2015 mijn eigen Mannen SterilisatiePraktijk (MSP) gestart en gestopt met het opleiden van huisartsen in deze ingreep. Hiernaast werk ik met veel plezier als waarnemend huisarts.

MSP ‘de vasman’ kent twee locaties: Eindhoven en Wijk & Aalburg. Wekelijks steriliseer ik meerdere mannen, elke keer weer met evenveel nauwkeurigheid en enthousiasme. Mijn benadering is persoonlijk, zonder tijdsdruk en er is veel flexibiliteit. U heeft inspraak in wanneer de ingreep plaatsvindt. Desgewenst kunt u buiten kantoortijden gesteriliseerd worden zodat u geen vrij hoeft te nemen.  Veel mannen spreekt deze manier van steriliseren, buiten het ziekenhuis, op een kleinschalige maar deskundige manier aan.