Het behandelteam van 'de vasman'

 
Jurriën Wind, huisarts 
“Als huisarts met voorliefde voor het vak ‘urologie’ heb ik me gespecialiseerd in ‘vasectomie’ (=sterilisatie van de man). Ik voer de ingreep inmiddels al meer dan 25 jaar uit en heb zo al meer dan 2500 mannen behandeld. Via ‘de vasman’ bieden we korte lijnen, kleinschaligheid, extra aandacht en service, waarvan we weten dat deze door mannen zeer gewaardeerd worden.

Ik vind het prettig om met mijn handen bezig te zijn. Chirurgie is een dankbaar onderdeel van mijn vak en sterilisatie is een ingreep die uitstekend in de eerstelijns gezondheidszorg past. Mannen zijn over het algemeen zeer enthousiast wanneer blijkt dat een sterilisatie door mij als huisarts kan worden verricht. Door jarenlange ervaring weet ik dat een kennismakingsgesprek met uitleg over de ingreep kan leiden tot meer vertrouwen en minder nervositeit vooraf. Ondertussen hebben we ook veel ervaring met de ‘one stop shop’ en weten we dat deze wijze van behandelen niet ten koste van de kwaliteit gaat.

Vanwege de frequente vraag naar vasectomie zijn wij in 2015 onze eigen Mannen Sterilisatiepraktijk gestart en ben ik gestopt met het opleiden van huisartsen in deze ingreep. Hiernaast werk ik met veel plezier als waarnemend huisarts.”


Marion den Ouden, verpleegkundige 
“Als verpleegkundige en POH heb ik ruime werkervaring in het ziekenhuis, psychiatrie en huisartsenzorg. Naast ‘de vasman’ heb ik ook een eigen coachpraktijk voor bewustzijnsgroei. Het assisteren en servicegericht werken bij het steriliseren van mannen geeft veel voldoening. U mag vertrouwen op mijn rust, aandacht en deskundigheid”
 

'De vasman' kent twee locaties: Udenhout (gemeente Tilburg) en Eindhoven. Wekelijks steriliseren wij meerdere mannen, elke keer weer met evenveel nauwkeurigheid en enthousiasme. Onze benadering is persoonlijk, zonder tijdsdruk en er is veel flexibiliteit. U heeft inspraak in wanneer de ingreep plaatsvindt. Desgewenst kunt u buiten kantoortijden gesteriliseerd worden zodat u geen vrij hoeft te nemen. Veel mannen spreekt deze manier van steriliseren aan; buiten het ziekenhuis op een kleinschalige maar deskundige manier.
Verberg de snelhulp Toon de snelhulp

Direct contact opnemen


+31 (0)6 5311 6763
info@devasman.nl

Beluister onze podcast


Angstbegeleiding


Uit ervaring weten wij dat mannen vaker enorm kunnen opzien tegen hun sterilisatie, soms zelfs zo erg dat zij om deze reden de ingreep meer dan 10 jaar voor zich uit geschoven hebben. Ook wanneer de operatie u angst inboezemt, bent u bij ons in goede handen.

Lees verder