Blog


Huiskamersfeer
Tijdens iedere behandeling komt het eigenlijk wel ter sprake: de vraag ‘hoe ben je bij ‘de vasman’ terecht gekomen?’
In den beginne, toen wij startten met deze praktijk, was Google de hofleverancier van onze cliëntele. Nu, bijna 10 jaar later, zorgt Internet er nog steeds voor dat wij benaderd worden door mannen die gesteriliseerd willen worden. Ook mannen van verder weg uit Nederland weten ons zo te vinden.
De beste reclame voor een bedrijf, de mond tot mondreclame, maakt dat we soms hele vriendengroepen - in een tijdsbestek van enkele jaren - voorbij zien trekken op onze behandelbank.
Een 3e manier waarop mannen onze praktijk bereiken, is via de huisarts. Veel huisartsen in Midden-Brabant, maar ook steeds meer daarbuiten, verwijzen rechtstreeks naar onze praktijk.

Verrassend is het dan soms om te horen ‘hoe een huisarts onze praktijk aanraadt.’ Het ‘waarom zou je nu naar ‘de vasman’ gaan?’ In plaats van naar het ziekenhuis?

‘Er hangt daar, zeg maar, meer een huiskamersfeer…..’

Eén van mijn collega’s beschrijft onze praktijk dus zo. Da’s een mooie complimenteuze weergave. Natuurlijk brandt er geen open haard tijdens de behandeling, maar wel is onze praktijkruimte zo ingericht dat een enigszins huiselijke sfeer wordt opgeroepen. Bewust. Dit overigens zonder de professionele en hygiënische aspecten uit het oog te verliezen.
Je ‘op je gemak voelen’, is belangrijk tijdens een medische behandeling. Het maakt de ingreep eenvoudiger. Onze ‘huiskamersfeer’ draagt daar hopelijk toe bij.       
2023-11-07