Algemene vragen

Algemene vragen

Is er een wachtlijst?
Nauwelijks. Wekelijks steriliseren wij 20 – 25 mannen. Ons streven is om binnen 2 weken een behandelplaats te kunnen aanbieden.
Wat kost een sterilisatie?
Een sterilisatie bij ons kost € 490,-  Dit is inclusief een evt. kennismakingsgesprek, (telefonische) consultaties én de zaadcontrole na 3 maanden.
Verandert er iets aan mijn mannelijkheid?
Nee, daaraan verandert niets. Zin in seks, het erectievermogen van de penis en ook de werking van het hormoon testosteron – het blijft allemaal gewoon intact na een sterilisatie. Ook kom je nog gewoon ‘nat klaar’ en het sperma blijft onveranderd. Er is een microscoop nodig om te kunnen zien dat een man gesteriliseerd is.
Heb ik een verwijsbrief nodig?
Een verwijsbrief van de huisarts is niet noodzakelijk. Bij een aanvullende verzekering vraagt de zorgverzekeraar vaak wel om een verwijzing. Huisartsen en verloskundigen kunnen heel eenvoudig naar ons verwijzen via zijn/haar online verwijssysteem ‘Zorgdomein’.
Op welke dagen van de week kan ik terecht?
Gemiddeld steriliseren wij 3 dagen per week. Iedere week doen we dat op wisselende dagen met uitzondering van de zondag. Dit maakt het mogelijk dat mannen zo min mogelijk vrij hoeven te nemen van hun werk om de behandeling te kunnen ondergaan. Vrijdagen en zaterdagen zijn populair, alsook avondbehandelingen.
Kan ik buiten kantoortijd behandeld worden?
Ja, behandeling ’s avonds of op een zaterdag is mogelijk.