Veelgestelde vragen sterilisatie


Is een sterilisatie pijnlijk?
Pijn wordt weg verdoofd. Een sterilisatie geeft dus geen (scherpe) pijn. Tijdens de behandeling zijn er wel een paar korte momenten dat er mogelijk een dof gevoel in de balzak of onderbuik kan optreden. Het zogenaamde ‘fietsstanggevoel’.
Waar komt de prik?
Er wordt 2 maal een injectie in de huid van de balzak gegeven, links en rechts. Sommige mannen denken dat er ‘in de bal wordt geprikt’. Dat is niet zo: de prik komt net onder de huid van de balzak. Dit is even gevoelig, maar over het algemeen vinden mannen een prik van de tandarts vervelender. Het is vooral de plek die het spannend maakt.
Wie voert de sterilisatie uit?
De sterilisatie wordt bij ons altijd uitgevoerd door Jurriën Wind én Monique Jacobs. Vooraf weet u dus wie de behandeling uitvoert: u bent in de ervaren handen van een vast behandelteam. Persoonlijke aandacht vinden wij belangrijk evenals ‘dat u op uw gemak kunt zijn’ met zo min mogelijk angst of spanning.
Kan ik buiten kantoortijd behandeld worden?
Ja, behandeling ’s avonds of op een zaterdag is mogelijk. 
Op welke dagen van de week kan ik terecht?
Gemiddeld steriliseren wij 2 – 3 dagen per week. Iedere week doen we dat op wisselende dagen met uitzondering van de zondag. Dit maakt het mogelijk dat mannen zo min mogelijk vrij hoeven te nemen van hun werk om de behandeling te kunnen ondergaan. Vrijdagen en zaterdagen zijn populair, alsook avondbehandelingen.


Terug naar overzicht