Procedure voor het maken van een afspraak

Hoe gaat een sterilisatie in zijn werk?

1

Neem telefonisch of per e-mail contact met ons op om een afspraak te maken

2

U kunt direct een afspraak voor de sterilisatie maken (‘one stop shop’) of eerst een kennismakingsgesprek plannen.

3

Uitvoering van de sterilisatie.

4

Na drie maanden volgt een zaadcontrole.

De totale kosten hiervan zijn: € 490,-

Contact via E-mail.

Sinds kort beantwoord mijn zus Anneke uw binnenkomende mails. Non-stop houdt zij de agenda bij en geeft zij u een afspraak. Ons streven is altijd om zo’n afspraak binnen een termijn van 2 weken te kunnen aanbieden.

Mannen willen namelijk graag, wanneer het besluit tot het maken van een afspraak voor een vasectomie genomen is, snel behandeld (kunnen) worden. De boter-bij-de-vis! Bij ons bent u aan het juiste adres. Wanneer uw afspraak is gemaakt, zend Anneke alle benodigde informatie per mail naar u toe. De gehele procedure wordt u hierin uitgelegd. Ook bevat de mail een korte vragenlijst; informatie over uw medische voorgeschiedenis en evt. allergieën is belangrijk.

Telefonisch contact.

Ook telefonisch een afspraak maken, is mogelijk. U krijgt mij (Jurriën Wind) dan zelf aan de lijn.

Krijgt u geen contact – ik sta dan mogelijk een sterilisatie uit te voeren – laat dan een voice mailbericht achter of stuur een SMS of What’s appbericht. Ik zoek dan later contact met u.
Nadat u met mij de telefonische afspraak hebt gemaakt, vragen wij u om uw mailadres. Anneke mailt u dan alle benodigde informatie.

‘One stop shop’

90% van de mannen kiest ervoor om direct een afspraak te maken voor de sterilisatiebehandeling zelf. De zogenaamde ‘one stop shop’, de minst tijdrovende manier om gesteriliseerd te worden.

Belangrijk hierbij om te weten, is dat veel ervaring in het steriliseren van mannen bepaalt of zo’n sterilisatie bij het 1e bezoek slaagt. Niet alle mannen zijn namelijk anatomisch gelijk en soms kan een vasectomie anatomisch-technisch best een uitdaging blijken te zijn. Samen met mijn collega uroloog Jaap Nienhuis bestaan meer dan 70 ervaringsjaren waarin wij meer dan 10.000 mannen hebben gesteriliseerd.

In onze ogen kan een ‘one stop shop’ behandeling enkel worden aangeboden wanneer er veel ervaring bestaat in het steriliseren van mannen.

Vooraf kennismaken

Ook een kennismakingsgesprek plannen, is mogelijk bij ‘de vasman’. U bepaalt zelf vooraf ‘uw route’. Kennismaking vindt altijd door mij (Jurriën Wind) in Udenhout plaats.

Voordelen hiervan zijn dat u uitgebreid uitleg over de procedure en behandeling krijgt. Ook ziet u de ruimte waarin behandeld wordt, er kan een vooronderzoek van de balzak plaatsvinden en er is de mogelijkheid om vragen te stellen.
Bij een sterilisatieverzoek gedaan door mannen jonger dan 30 jaar vragen wij altijd om vooraf kennis te maken.

Is kennismaking vooraf noodzakelijk?
Nee, kennismaken vooraf mag maar ook een zogenaamde ‘one stop shop’ (sterilisatie tijdens het 1e bezoek) is mogelijk. Wanneer u ‘ongezien’ voor behandeling komt, is de kans dat wij de vasectomie kunnen uitvoeren ongeveer 95%. Bij een kleine groep mannen (5%) is de anatomie van de balzak dusdanig lastig (‘strak’) dat een sterilisatie niet met plaatselijke verdoving kan worden uitgevoerd. Dan is toch een verwijzing naar de uroloog in het ziekenhuis nodig waar de ingreep onder narcose of met een ruggenprik kan worden uitgevoerd.
Heb ik een verwijsbrief nodig?
Een verwijsbrief van de huisarts is niet noodzakelijk. Bij een aanvullende verzekering vraagt de zorgverzekeraar vaak wel om een verwijzing. Huisartsen en verloskundigen kunnen heel eenvoudig naar ons verwijzen via zijn/haar online verwijssysteem ‘Zorgdomein’.
Is er een wachtlijst?
Nauwelijks. Wekelijks steriliseren wij 20 – 25 mannen. Ons streven is om binnen 2 weken een behandelplaats te kunnen aanbieden.

‘Samen’ gesteriliseerd worden

Steeds vaker maken we mee dat 2 vrienden, broers of familieleden vragen of er 2 behandelplaatsen achter elkaar gereserveerd kunnen worden. En ja, dat kan!

Het onderwerp ‘vasectomie’ krijgt de laatste tijd meer aandacht in de media. We merken dat meer mannen voor deze manier van anticonceptie kiezen en dat ook op relatief jongere leeftijd doen. Er wordt dus meer over gesproken en mannen ondersteunen elkaar door ‘samen’, d.w.z. op dezelfde dag, hun sterilisatie te ondergaan.

Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie of het plannen van een afspraak, en laat ons u begeleiden naar een zorgeloze toekomst.

Boek je afspraak