Jurriën Wind

Huisarts

30+ jaar ervaring | 5.000+ sterilisaties | aandacht en service

“Als huisarts met voorliefde voor het vak ‘urologie’ heb ik me gespecialiseerd in ‘vasectomie’ (=sterilisatie van de man). Ik voer de ingreep inmiddels al meer dan 30 jaar uit en heb zo al meer dan 4500 mannen behandeld. Via ‘de vasman’ bieden we korte lijnen, kleinschaligheid, extra aandacht en service, waarvan we weten dat deze door mannen zeer gewaardeerd worden.

Ik vind het prettig om met mijn handen bezig te zijn. Chirurgie is een dankbaar onderdeel van mijn vak en sterilisatie is een ingreep die uitstekend in de eerstelijns gezondheidszorg past. Mannen zijn over het algemeen zeer enthousiast wanneer blijkt dat een sterilisatie door mij als huisarts kan worden verricht. Door jarenlange ervaring weet ik dat een kennismakingsgesprek met uitleg over de ingreep kan leiden tot meer vertrouwen en minder nervositeit vooraf. Ondertussen hebben we ook veel ervaring met de ‘one stop shop’ en weten we dat deze wijze van behandelen niet ten koste van de kwaliteit gaat.

Vanwege de frequente vraag naar vasectomie ben ik in 2015 mijn eigen Mannen Sterilisatiepraktijk gestart en ben ik gestopt met het opleiden van huisartsen in deze ingreep. Hiernaast werk ik met veel plezier als waarnemend huisarts.”

Terug naar het team