Is er iets bekend over hoeveel mannen een zaadcontrole laten uitvoeren?

Ja, daarover het volgende: sterilisatie van de man is een zeer betrouwbare manier van anticonceptie. Vaak wordt voor deze vorm van definitieve geboortebeperking gekozen juist vanwege de betrouwbaarheid. Je zou dan verwachten dat iedere man – na ruim 3 maanden – zijn sperma ‘op onvruchtbaarheid’ zou laten controleren. Want pas dan is zeker of er […]

Ja, daarover het volgende: sterilisatie van de man is een zeer betrouwbare manier van anticonceptie. Vaak wordt voor deze vorm van definitieve geboortebeperking gekozen juist vanwege de betrouwbaarheid.

Je zou dan verwachten dat iedere man – na ruim 3 maanden – zijn sperma ‘op onvruchtbaarheid’ zou laten controleren. Want pas dan is zeker of er ‘veilig’ zonder ander anticonceptiemiddel gemeenschap kan plaatsvinden.

Wij schatten in dat in het verleden 10-20% van de, door ons gesteriliseerde, mannen het sperma niet liet controleren. Nu wij zelf de zaadcontroles doen, ligt dit percentage gelukkig vele malen lager. Mannen vinden het prettig alles onder één dak te laten uitvoeren.

In onze documentatie staat uitvoerig beschreven dat er een zaadcontrole dient plaats te vinden. En dat zekerheid pas daarna – bij een ‘goede’ uitslag – kan worden gegarandeerd. Ook wordt dit ‘onderwerp’ altijd nog besproken tijdens de behandeling zelf.

Wat als de 25 zaadlozingen in 2 maanden bereikt zijn?

Hoe vaak voert 'de vasman' een sterilisatie uit