Stoelendans

Sinds Corona in ons land is, is het soms een klein beetje ‘stoelendans’ in onze praktijk.

Sinds Corona in ons land is, is het soms een klein beetje ‘stoelendans’ in onze praktijk.
Een klein beetje maar, want de meeste gemaakte afspraken gaan gelukkig gewoon door.
Wanneer een man echter ziekteverschijnselen heeft, die kunnen wijzen op Corona of als hiervan sprake is bij zijn gezinsleden, wordt de sterilisatieafspraak geannuleerd.

Het maakt dat we in onze praktijk soms afzeggingen hebben op een laat tijdstip. Dit geeft zo een openvallende plek, daar waar we momenteel juist langere wachttijden hebben dan waar we eigenlijk naar streven. Deze tendens van oplopende wachttijden voor sterilisatie van de man speelt overigens overal in het land. Door Corona komt de reguliere gezondheidszorg in het gedrang.

Sinds afgelopen zomer hanteren we voor deze openvallende plaatsen een speciale lijst. Een ‘bellijst’: hierop noteren we de namen van mannen die graag zo snel mogelijk in aanmerking komen voor hun sterilisatie. Naast de ingeplande afspraak worden zij door ons telefonisch benaderd op het moment dat wij een onverwachte uitvaller hebben. Dit vraagt wel ‘snel kunnen schakelen en beslissen’ want vaak is zo’n open plek ‘kort dag’. We hebben gemerkt dat veel mannen dit kunnen en blij zijn met deze ‘oplossing’. Zo creëren we voor beide partijen een ‘win-win situatie’ want voor ons is het natuurlijk ook prettig om zo’n lege plek weer te kunnen opvullen.

Een garantie op een snelle behandeling is dit niet, maar wel een goede mogelijkheid op.
Al met al een beetje stoelendans dus…

2020, de 2e helft

Op volle kracht