Op volle kracht

Het is een behoorlijke tijd geleden dat we ‘een nieuwsitem’ op onze website hebben geplaatst.

Het is een behoorlijke tijd geleden dat we ‘een nieuwsitem’ op onze website hebben geplaatst.
Hoe kan dat: was er dan geen nieuws?

Nou, iedere dag was er eigenlijk wel weer iets nieuws over Corona te horen maar – net als waarschijnlijk iedereen – werden we van dat nieuws ook een beetje ‘Coronamoe’.

En, Corona heeft gemaakt dat wij in onze praktijk hard hebben doorgewerkt. Volle kracht vooruit!
Nadat – in april 2020 vanwege de RIVM-maatregelen – de praktijk een maand verplicht gesloten is geweest, hebben we in mei ’20 onze sterilisatiewerkzaamheden weer hervat.

Er bleek aanbod volop. Ziekenhuizen waren / zijn meer met andere dingen bezig dan met het steriliseren van mannen. Begrijpelijk: een vasectomie is een ‘electieve’ ingreep d.w.z. is een operatie die ook een half jaar later nog gedaan kan worden. Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld een acute blindedarmoperatie; zo’n operatie kan niet wachten. Een ziekenhuis moet keuzes maken – keuzes die onze praktijk niet kent.

Nog steeds zijn er, ook nu Corona langzaam bedwongen lijkt te gaan worden, achterstanden in de zorg. Wachtlijsten in ziekenhuizen. Mannen die lang op hun sterilisatie moeten wachten, soms tot een jaar! Ook horen we over ‘onduidelijkheden’ over wanneer iemand aan de beurt is? ‘Belt u over 3 maanden nog maar eens terug, dan kunnen we u hopelijk meer vertellen…’ Vervelend als je de keus gemaakt hebt om gesteriliseerd te willen worden.

Natuurlijk kunnen wij niet dat hele schip met wachtenden vlot trekken. Daarvoor worden er in Nederland jaarlijks te veel mannen gesteriliseerd.

Wel steriliseren wij in onze praktijk meer mannen dan we ooit gedaan hebben, gemiddeld zo’n 15 – 20 mannen per week. Ook kunnen we u altijd een plaats aanbieden en direct duidelijkheid verschaffen wanneer u bij ons aan de beurt bent.

Stoelendans

Podcast ‘in gesprek met: de sterilisatie dokter’