Kleine jongens worden groot….

Het is fijn om te kunnen melden dat de wachttijd voor een sterilisatie in onze praktijk momenteel weer zo’n 2-3 weken is.

Het is fijn om te kunnen melden dat de wachttijd voor een sterilisatie in onze praktijk momenteel weer zo’n 2-3 weken is.
Sinds 1 september versterkt uroloog Jaap Nienhuis het team. Van hem heb ik destijds deze ingreep geleerd. Het voelt ‘alsof de voetbalclub een ervaren veteraan heeft binnengehaald’ en de competitie nu met nog meer vertrouwen kan worden hervat. Ons streven is om mannen met sterilisatiewens binnen 2 weken een plek daarvoor te kunnen aanbieden.
Maar ook voor de jeugd in het team is aandacht. Stefan Leus, sterilisatiearts in opleiding, heeft zijn eerste uren erop zitten en weet nu hoe hij een vasectomie kan uitvoeren. Nu alleen nog ‘vlieguren’ maken. Daarin wordt hij door mij geassisteerd. 

Binnenkort volgt er een gesprek met een arts die ook interesse heeft getoond in mijn sterilisatie-opleiding. Wil hij ook een transfer naar ons team? Ik ben heel benieuwd!

Voetbal op niveau kan niet zonder ondersteuning. Ook die moet professioneel zijn: Monique en Rini als verpleegkundigen en binnenkort – hoogst waarschijnlijk – ook een administratieve kracht voor de planning en ondersteuning erbij. Dit maakt dat ikzelf zoveel als mogelijk ‘het handwerk’ kan blijven doen. Maar ook kan coachen & ondernemen.  
Dan de toekomst. Toenemend lopen wachttijden in ziekenhuizen voor een vasectomie op. Kan deze ingreep daar überhaupt nog worden uitgevoerd over 5 of 10 jaar? Dat is uiterst onzeker. 

Derhalve heb ik recentelijk besloten om mijn werkzaamheden als huisarts te verminderen. Komende jaren gaat mijn aandacht uit naar het uitbreiden van praktijk ‘de vasman’. Voor ogen heb ik dat er, verspreid over het land, nieuwe vestigingen kunnen komen, allemaal ingericht en functionerend à la de hoofdvestiging in Udenhout. Daar waar wij weten hoe een eerstelijns vasectomie kwalitatief goed en vertrouwd kan worden uitgevoerd.    
Wist ik lang geleden niet eens dat ik ging voetballen; nu ‘run’ ik plotseling een voetbalclub.

Kleine jongens worden groot. Leuk om dat allemaal te mogen ervaren!

Welkom jaap!

Toekomstmuziek