Team ‘de vasman’

Jarenlang bestond ‘de vasman’ uit 1 dokter en 1 verpleegkundige. Twee mensen.

Jarenlang bestond ‘de vasman’ uit 1 dokter en 1 verpleegkundige. Twee mensen. Nog niet eens zo heel lang geleden dacht ik ook ‘dat dat altijd zo zou blijven….’ 
Maar nee, de dingen lopen anders. Allereerst besloot verpleegkundige Monique voor enige maanden op retraite naar Italië te gaan; dit maakte dat Rini het team kwam versterken. Ineens ‘gingen we van 2 naar 3.’ Vervolgens was er, na Corona, een enorme drukte ‘in sterilisatieland’. Die maakte dat – ook bij ons – de wachttijden voor een vasectomie tot een paar maanden opliepen. En dat terwijl ik me ooit, bij aanvang van deze praktijk, had voorgenomen mannen binnen 2 weken een behandelplek te willen aanbieden. Maar, mogelijk komt die tijd weer terug….

Mijn adverteren in enkele medische tijdschriften lijkt goede dingen te hebben opgeleverd. Het ziet er naar uit dat een 2-tal urologen komende tijd mijn sterilisatiepraktijk komt versterken. Hen hoef ik natuurlijk niet uit te leggen of voor te doen hoe een vasectomie wordt uitgevoerd. Daarnaast hebben zich een huisarts en een huisarts in opleiding gemeld die interesse hebben getoond om zich tot ‘sterilisatiedokter’ te laten scholen. Met dat traject heb ik gelukkig de nodige ervaring. 
Het kan dus zijn dat u binnenkort nieuwe namen op de website ziet verschijnen en dat u bij uw behandeling door een ander dan mijzelf behandeld gaat worden. U mag ervan uit gaan dat de selectieprocedure goed is geweest en dat de kwaliteit van zorg bij ‘de vasman’ gewaarborgd blijft.

Bericht voor (huis)artsen

Welkom jaap!