Blog


De ijscoman
Eigenlijk hoeven we deze man niks over ‘koeling’ te vertellen. Hij is meer de expert dan dat wij dat zijn. Terwijl we bezig zijn met onze voorbereidingen om hem zo dadelijk te gaan steriliseren, vertelt hij eigenaar te zijn van een ijssalon. Dus koeling is eigenlijk ‘zijn ding!’

Ondanks Corona heeft hij toch een goed jaar gehad. Dat verbaast ons een beetje… ‘De horeca was toch voor een groot deel van 2020 gesloten…?’ ‘Mijn salon bevindt zich zo’n beetje op het Pieterpad’, zo is de uitleg, ‘en juist wandelen is door de aanwezigheid van het virus extra populair geworden. Het heeft mij dus geen windeieren gelegd….’ Zelf hebben Marion en ik grote delen van dit lange afstandswandelpad in Nederland gelopen en zijn wij dus vermoedelijk al eens langs zijn zaak gekomen. Ondertussen krijgt het operatiegebied een beetje de kleur van een mango-ijsje door de betadine die ik daar ter desinfectie aanbreng. Straks weer thuis kan deze jodiumhoudende vloeistof met een washandje verwijderd worden.

Alle mannen, die wij behandelen, gaan na hun sterilisatie met ijs in de onderbroek naar huis. Twee onderbroeken mee - voor na afloop – en in de 2e onderbroek gaat naderhand het ijs. Goede koeling gaat zwelling zo veel mogelijk tegen en zorgt ervoor dat ‘de last de dagen nadien’ zo veel als mogelijk beperkt blijft. We hebben er goede ervaringen mee.
‘Ons ijsje’, en met name de plek waar het voor verkoeling zorgt, is ook voor deze expert en ijscoman een nieuwe ervaring. 
2021-02-21