Blog


2 tegelijk
Nog maar één keer eerder hebben we dit meegemaakt: dat zich 2 mannen tegelijk voor hun sterilisatie aanmelden! En nu, vandaag, krijgen wij 2 telefoontjes van mannen die niet enkel voor zichzelf willen afspreken, maar de vraag stellen ‘of er ook met 2 gekomen mag worden?’ Natuurlijk, dat mag ook.

Grappig genoeg ging het, die eerste keer, om mannen die allebei dezelfde naam hadden. Zeg maar ‘2x Henk’. Opletten dus, want bij het maken van de afspraken, de administratie doend, kan dit gemakkelijk leiden tot vergissingen. Ook hadden allebei ‘de Henken’ nog eens hetzelfde beroep, woonden ze in hetzelfde dorp en hadden toevalligerwijs gehoord dat ze – onafhankelijk van elkaar – bij ons een afspraak wilden maken. En toen werd het besluit genomen om te carpoolen en gezamenlijk te komen.

Vandaag meldt zich een man die over ons gehoord heeft van een familielid. Een gesteriliseerd familielid. Hij wil samen met zijn zwager komen. Of dat kan? Jazeker, twee durven meer dan 1 want ‘soms is moed verzamelen voor deze behandeling echt wel nodig’. 

Later op de dag weer een telefoontje van een man die overweegt om samen met een vriend deze stap te zetten. Ze komen van ver en overwegen om voorafgaand dan een hotelletje in de buurt te nemen. Ja, ook dat is mogelijk. Het klinkt haast als een uitje…

Uiteraard benaderen en behandelen wij iedereen individueel en hebben we 100% aandacht voor privacy. Dit is tenslotte gezondheidszorg. Dus benoemen we ‘dat ook zijn zwager / vriend ons separaat mag bellen of mailen voor de afspraak en het verkrijgen van alle informatie. En dat zijn zwager / vriend en hij één voor één door ons behandeld kunnen worden: eerst de 1 dan de ander.’
2020-06-16